Kabocha Korokke - Een Japanse kroket

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Onder 2 uur Onder 2 uur
PORTIES
8-10 8-10
Kabocha Korokke - Een Japanse kroket
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • ½ (800 g) Kabocha-pompoen of butternut-pompoen
  • 100 g shitake champignons
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel witte miso
  • Een snufje zout
  • 1 eetlepel gemalen sesamzaadjes
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 kopjes (ongeveer 100-150 g) panko paneermeel
Saus
  • 4 eetlepels rode/donkere miso
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels sake
  • 1 eetlepel mirin
  • 1 eetlepel geraspte witte sesamzaadjes
  • Bereidingswijze

  • 1
    Snijd de Kabocha-pompoen in vieren en laat de schil zitten en verwijder vervolgens de zaadjes. Plaats op de braadschaal en dek af met folie. Verwarm de oven voor op 180°C en zet de Kabocha er 50-60 minuten in tot hij volledig zacht is. Rooster ze langzaam om de romige textuur te verbeteren. Snijd ondertussen de ui in kleine stukjes en verwijder de stengels van de champignons. Snijd de champignons op een matig vuur gedurende 5 tot 7 minuten, of tot ze gaar zijn, onder regelmatig roeren met een houten lepel. Haal de Kabocha uit de oven, schil de vellen eraf en leg de pompoen in een kom. Vervolgens goed fijnstampen en de witte miso, geraspte sesamzaadjes, een snufje zout, fijngehakte bieslook en de gebakken ui en champignons toevoegen. Laat het mengsel afkoelen voor de volgende stap. Verhit een pan met de olie en voeg de Panko paneermeel toe. Kook tot de panko paneermeel een lichtbruine kleur heeft. Hierdoor wordt er eerst wat kleur toegevoegd zonder dat er gefrituurd hoeft te worden. Giet de kruimels op een groot bord. Neem een klein handvol van het Kabochamengsel en maak een ronde platte of kleine vorm. Dep elke vorm in de panko om heel het oppervlak te bedekken, zodat er in totaal ongeveer 8-10 kroketten ontstaan. Leg op een ovenplaat met bakpapier. Zet de Korokke in de oven op 180 °C gedrurende 15 minuten tot ze een rijke goudbruine kleur hebben. Om de saus te maken: doe alle sausingrediënten, behalve de sesamzaadjes, in een pan. Breng aan de kook en haal het van het vuur. Voeg de sesamzaadjes toe en serveer. Yuki’s Tip Als u de Korokke later wilt eten, kunt u ze invriezen voordat ze gekookt worden, nadat u de paneermeel hebt toegevoegd, en ze dan gewoon koken wanneer u maar wilt. U kunt ze eerst ontdooien of gewoon 5 minuten langer koken als ze direct uit de vriezer komen.
  • 2
    Yuki’s Tip
  • 3
    Als u de Korokke later wilt eten, kunt u ze invriezen voordat ze gekookt worden, nadat u de paneermeel hebt toegevoegd, en ze dan gewoon koken wanneer u maar wilt. U kunt ze eerst ontdooien of gewoon 5 minuten langer koken als ze direct uit de vriezer komen.