Haver-Sodabrood met Gezouten Honingboter

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 2 uur Minder dan 2 uur
PORTIES
6-8 6-8
Haver-Sodabrood met Gezouten Honingboter
Het ideale broodrecept voor beginnende bakkers, want het vereist heel weinig kneden en geen rijzen. Sodabrood staat erom bekend dat het iets vaster is dan andere broden - het is geweldig voor het ontbijt of wordt geroosterd geserveerd met een stevige kom soep.
INGREDIЁNTEN
  • Brood & Granen
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 10 ml olijfolie
  • 780 g patentbloem of zelfrijzend bakmeel
  • 120 g havermeel
  • 120 g grove haver
  • 4 theelepels zout
  • 2 theelepels baksoda
  • 875 ml karnemelk
  • 2 eetlepels grove haver (topping)
Voor de honingboter:
  • 100 g zachte gezouten boter
  • Zeezout, naar smaak
  • 30 ml honing
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een Le Creuset Signature ronde stoofpan van 24 cm met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Zet deze apart.
  • 2
    Doe alle droge ingrediënten in de kom van een keukenmachine met een deeghaak en voeg de karnemelk langzaam toe, tot er een deeg ontstaat. Kneed het deeg tot het zacht en glad is. Doe het in de voorbereide stoofpan en snij in met een kruisje bovenop. Bedek met haver en bak 1 uur. Verwijder het deksel en bak nog eens 15 minuten tot het bovenop goudbruin is en een vork er schoon uitkomt als je deze erin prikt.
  • 3
    Als het brood bakt, maak je de boter. Klop zachte boter, zout en honing samen tot het bleek en glad is. Zet deze apart.
  • 4
    Om te testen of het brood klaar is, haal het brood uit de stoofpan en tik op de bodem van het brood. Het brood zou hol moeten klinken als erop wordt getikt. Serveer het brood warm met honingboter.