Witte Chocolade & Citroen Cake met Paasnestje

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
8-10 8-10
Witte Chocolade & Citroen Cake met Paasnestje
Dit witte chocolade citroen biscuitgebak is heerlijk fris en een echte eye catcher met het paasnestje boven op.
INGREDIЁNTEN
  • Chocolade
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE CAKE:
  • 235 g ongezouten boter
  • 235 g basterdsuiker
  • 1 kl vanille-extract
  • 1 citroen, sap & zeste
  • 235 g zelfrijzende bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 4 grote eieren
  • 100 g witte chocolade, grofgehakt
VOOR DE BOTERCRÈME:
  • 50 g ongezouten boter
  • 100 g citroencurd
  • 250 g bloemsuiker
VOOR HET NESTJE:
  • 100 g witte chocolade
  • 50 g vermicelli
  • 100 g chocolade mini-eieren
Voor de versiering:
  • Witte chocoladekrullen
  • Citroenzeste
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 190°C/ Hetelucht 170°C/ Gasstand 4
  • 2
    Klop de boter, de suiker en de vanille in de keukenmachine tot een licht en luchtig beslag. Voeg de zeste en het sap van de citroen toe en klop nog 30 seconden. Het beslag zal schiften maar dat is niet erg.
  • 3
    Meng in een kom de bloem met het bakpoeder. Voeg een ei toe aan het citroenbeslag samen met een lepel bloem. Klop gedurende 20 seconden op hoge snelheid tot alles goed gemengd is. Herhaal met de overige eieren.
  • 4
    Voeg de resterende bloem toe en klop tot alles gemengd is. Gebruik een metalen lepel om de witte chocolade zachtjes door het mengsel te spatelen.
  • 5
    Beboter lichtjes de Provençaalse sauteerpan met anti-aanbaklaag van 24 cm en giet het cakebeslag erin. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 35 à 40 minuten tot een prikker er droog uitkomt wanneer u hem in het midden van de cake prikt.
  • 6
    Als de cake te snel bruin wordt en nog niet gaar is, dek af met aluminiumfolie en plaats weer in de oven om verder te bakken.
  • 7
    Als de cake gaar is, haal hem uit de oven en laat hem volledig afkoelen in de pan op een taartrooster.
  • 8
    Maak ondertussen de botercrème en het nestje. Doe alle ingrediënten voor de botercrème in een keukenmachine en klop tot een licht en luchtig mengsel. Zet in de koelkast.
  • 9
    Maak nu het eetbaar nestje. Smelt de witte chocolade in een hittebestendige kom boven een pan met bijna kokend water of in de magnetron, telkens enkele tientallen seconden per keer. Wanneer de chocolade gesmolten is, breek de vermicelli in stukken van ongeveer 10 cm en roer door de chocolade tot ze volledig bedekt zijn.
  • 10
    Bekleed de binnenkant van een kleine kom met vershoudfolie. Doe de vermicelli in de kom. Spreid ze uit tegen de binnenkant van de kom zodat er een nestje ontstaat.
  • 11
    Zorg ervoor dat er in het midden een holte is waar de eitjes in kunnen liggen. Zet in de koelkast om uit te harden.
  • 12
    Wanneer de cake afgekoeld is, kan hij afgewerkt worden. Bedek de bovenkant van de cake met de citroenbotercrème. Bestrooi de randen van de cake met de chocoladekrullen en de citroenzeste.
  • 13
    Neem het nestje uit de kom. Plaats in het midden van de cake en vul het met de chocolade mini-eitjes.
  • 14
    Zorg ervoor dat de sponscake volledig afgekoeld is voordat u hem bestrijkt en gaat versieren. Dat kan een paar uur duren dus zorg ervoor dat u op tijd aan de cake begint.