Traditionele cannelé uit Bordeaux

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur. Meer dan 2 uur.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 2 uur. Minder dan 2 uur.
PORTIES
+10 +10
Traditionele cannelé uit Bordeaux
De cannelé is een zachte en malse Franse lekkernij met custardvulling en een rijke amberkleurige korst. Liefhebbers van de Franse gastronomie over de hele wereld zijn er dol op.
INGREDIЁNTEN
  • Bloem
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE CANNELÉ
  • 500 ml volle melk
  • 1 vanillestokje, geschraapt
  • 125 g bloem
  • 250 g witte suiker
  • 3 eierdooiers
  • 60 ml donkere rum
  • Boter of bakspray, om in te vetten
  • Bereidingswijze

  • 1
    Breng de melk samen met de geschraapte vanillezaadjes aan de kook. Dek af en laat afkoelen.
  • 2
    Meng de bloem en de suiker in een kom en giet er de afgekoelde melk bij. Voeg de eierdooiers toe en meng met een spatel. Voeg de donkere rum toe. Zeef het en zet het 12 tot 24 uur in de koelkast.
  • 3
    Haal het mengsel de volgende dag 1 uur voor het bakken uit de koelkast. Vet de kopjes van de Le Creuset-schaal voor cannelé’s royaal in met boter en giet ze voor ¾ vol met het mengsel.
  • 4
    Verwarm de oven voor op 240°C.
  • 5
    Bak 10 minuten op 240°C en daarna nog 60 minuten op 180°C.
  • 6
    Controleer de kleur van de cannelé’s aan het einde van de baktijd. Als ze nog licht van kleur zijn, bak ze dan nog 5 minuten.
  • 7
    Laat de cannelé’s afkoelen in de vorm. Haal ze eruit als ze afgekoeld zijn en geniet ervan.
  • 8
    Tip van de chef: Het deeg mag niet worden opgeklopt, want anders lopen de cannelé’s over tijdens het bakken.