Gestoomde zonnige broccolisalade

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Gestoomde zonnige broccolisalade
Deze verse, gezonde en lekkere salade is een geweldige keuze voor een voedzame lunch of als bijgerecht bij een barbecue of andere maaltijd.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 2 broccoli’s, in roosjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
  • Kant-en-klare chilipeperolie om te besprenkelen
  • 1⁄4 rode kool, versnipperd
  • 1-2 verse chilipepers, fijngesneden (naar keuze)
  • Gebakken uitjes of zoute pinda's, als garnering
  • Schijfjes citroen, om uit te knijpen
  • Bereidingswijze

  • 1
    Stoom de broccoliroosjes 3-5 minuten in een Le Creuset 3-laags roestvrijstalen Multi-Stoominzet van 24 cm totdat de broccoli levendig groen van kleur en nog knapperig is. Dompel de broccoli onder in ijswater om het kookproces te stoppen en de knapperigheid te behouden. Laat de broccoli uitlekken.
  • 2
    Bak de knoflookteentjes in de chilipeperolie tot ze knapperig zijn. Meng ze daarna onmiddellijk met de versnipperde kool, gestoomde broccoli en breng op smaak. Bestrooi met de verse chilipeper, gebakken uien of pinda's en serveer met een royale hoeveelheid vers citroensap.