Gegrilde garnalen met zuurdesem-avocadotoast

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
PORTIES
4-6 4-6
Gegrilde garnalen met zuurdesem-avocadotoast
Een nieuwe draai aan een oude favoriet. Door de garnalen in hun schaal te koken, krijgt u hun volle smaak, vergelijkbaar met het koken van vlees op het bot. De schaal ziet er bovendien uitnodigend uit en zorgt ervoor dat het garnalenvlees van binnen sappig en mals is.
INGREDIЁNTEN
  • Vis & zeevruchten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 25 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in fijne plakjes gesneden
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 500 g grote zwarte tijgergarnalen, schoongemaakt
  • 60 ml mayonaise
  • 30 ml srirachasaus
  • 15 ml worcestershiresaus
  • Sap en zeste van 1 citroen
  • 6 sneetjes zuurdesembrood
  • Olijfolie
  • 2 avocado’s
  • Citroensap
  • Bereidingswijze

  • 1
    Doe de olijfolie in een kom met de knoflook, het zout en de peper.
  • 2
    Maak de garnalen schoon en verwijder hun darmkanaal. Prik vervolgens de garnalen vanaf de staart tot de kop op kleine houten spiesjes. Bestrijk de garnalen met de knoflookolie en zet ze opzij.
  • 3
    Doe voor de cocktailsaus de mayonaise, de srirachasauss, de worcestersaus en het sap en de zeste van een citroen in een kom en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4
    Zet een diepe vierkante grill van 30 cm van Le Creuset op middelhoog vuur. Leg zodra de grill warm is de garnalen erop. Wacht tot grillstrepen ontstaan en tot de garnalen felroze kleuren (dit duurt ongeveer 2 minuten aan beide kanten).
  • 5
    Besprenkel het zuurdesembrood met olijfolie en leg het op de hete grill. Wacht tot grillstrepen ontstaan en tot het brood geroosterd is, ongeveer 2 minuten aan beide kanten.
  • 6
    Snijd de avocado's doormidden en verwijder de pit. Bestrijk ze met de resterende knoflook-olijfolie en leg ze 1 minuut lang met de open kant omlaag op de hete grill.
  • 7
    Serveer de garnalen met een scheutje citroensap, de Cocktailsaus, de gegrilde avocado's, het zuurdesembrood en de gegrilde citroenhelften.
  • 8
    Tip van de chef: Als u er de voorkeur aan geeft de schaal en de kop van de garnalen te verwijderen, zal de kooktijd korter zijn, maar het vlees wordt nog steeds roze als het gaar is.