Focaccia met rozemarijn, olijven en zeezout

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur Meer dan 2 uur
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
6-8 6-8
Focaccia met rozemarijn, olijven en zeezout
In de veelzijdige multifunctionele braadpan van Le Creuset kan je deze heerlijke focaccia maken met rozemarijn, olijven en zeezout.
INGREDIЁNTEN
  • Bloem
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 0,5 L water
  • 20 g gist
  • 1 eetlepel zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 grote takjes rozemarijn
  • 600 g tarwemeel
  • Bereidingswijze

  • 1
    Meng de gist in een kom met het water. Roer het zout, de olie en de fijngesneden rozemarijn erdoor.
  • 2
    Voeg het meel in delen toe en roer het deeg goed. Het deeg moet vochtig zijn. Laat het deeg minstens 6 uur rijzen, bij voorkeur overnacht.
  • 3
    Het deeg is goed gerezen als het verdubbeld is in grootte. Doe het deeg in een met olie ingesmeerde pan en laat het brood een half uur bij kamertemperatuur staan.
  • 4
    Doe de pan met deksel erop in een voorverwarmde oven van 200°C en bak het brood gedurende 30-35 minuten. Controleer het brood door erop te tikken. Als het hol klinkt is het brood gaar.
  • 5
    Laat het brood afkoelen op een rooster.