Yorkshire pudding-canapés

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
+10 +10
Yorkshire pudding-canapés
Deze heerlijke goudbruine yorkshire pudding-canapés hebben een topping van garnalencocktail. Dan kan het feest wel beginnen, toch? Nóg beter met een glas crémant.
INGREDIЁNTEN
  • Ei
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • Koolzaadolie of plantaardige olie om in te bakken
  • 5 grote scharreleieren, losgeklopt
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 250 g bloem
  • 250 ml melk
VOOR OP DE CANAPÉS
  • Geitenkaas
  • Gestoomde garnalen
  • Kiemgroenten/kruiden en radijs in plakjes
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 225°C.
  • 2
    Doe een beetje plantaardige olijfolie in elk bakje van de bakvorm voor 12 muffins van Le Creuset met anti-aanbaklaag. Zet de vorm in de voorverwarmde oven om hem op te warmen. Dit is een belangrijke stap. De warmte geeft het deeg namelijk een schok, waardoor het zo mooi opbolt.
  • 3
    Mix de ingrediënten door elkaar tot er geen klontjes meer te zien zijn en doe het mengsel in een kan. Zo is het makkelijker om het in de hete bakjes te gieten. Vul elk muffinbakje tot ongeveer 3/4 en doe dat als de olie nog heet is (voorzichtig dus). Zet de bakvorm meteen terug in de oven en bak de canapés tot ze zijn opgebold en een donkere, goudbruine kleur hebben. Dat duurt ongeveer 15 minuten.
  • 4
    Laat even afkoelen en schep dan een koffielepel zachte geitenkaas in elke canapé. Maak de canapés af met gestoomde garnalen, kiemgroenten/kruiden of eetbare bloemen en plakjes radijs.