Stoofpotje van zwarte spaghetti en langoustines

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
Stoofpotje van zwarte spaghetti en langoustines
INGREDIЁNTEN
  • Pasta
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 400 g spaghetti met sepia-inkt
  • 16 rauwe langoustines
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje look
  • 25 cl droge witte wijn
  • 1 dopje saffraan
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel verse room
  • 2 takjes basilicum
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • Bereidingswijze

  • 1
    Pel de rauwe langoustines en zet de staarten dan weg in de koelkast.
  • 2
    Snipper de look en de sjalot fijn.
  • 3
    Plet de koppen en de poten van de langoustines.
  • 4
    Doe alles in een braad-/stoofpan, voeg 2 eetlepels olijfolie, zout, peper en het dopje saffraan toe. Laat 2 min op een hoog vuur fruiten en giet vervolgens 25 cl witte wijn en 25 cl water erbij.
  • 5
    Dek af en laat 50 min inkoken terwijl u alles af en toe omroert. Giet door een puntzeef, houd de saus warm en voeg een eetlepel verse room toe.
  • 6
    Verwarm 2 eetlepels olie in een tweede braad-/stoofpan. Bak de langoustinestaarten 45 seconden aan elke kant, voeg zout en peper toe en houd warm.
  • 7
    Breng het gezouten water aan de kook in de braad-/stoofpan, voeg de spaghetti toe en laat 8 min al dente koken.
  • 8
    Giet de spaghetti af en roer er in de braad-/stoofpan de langoustinestaarten en enkele blaadjes basilicum onder. Overgiet met saus, dek af en laat 1 min op een hoog vuur koken.
  • 9
    Dien onmiddellijk op in de braad-/stoofpan.