Soda Bread met Tijm, Rode Biet en Geitenkaas

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
1-2 1-2
Soda Bread met Tijm, Rode Biet en Geitenkaas
Een brood dat snel klaar is maar toch vol smaak zit dankzij de rode biet en de gezouten geitenkaas. Heerlijk met een flinke lik gezouten boter.
INGREDIЁNTEN
  • Bloem
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 200 g zelfrijzende volkoren bloem
  • 150 g gewone bloem
  • Snufje zout
  • 1 kl baking soda
  • 300 ml botermelk
  • 85 g harde geitenkaas, geraspt
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1/2 el gedroogde tijm
  • 100 g geraspte biet
  • Olie, om in te vetten
  • 1 el melk
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op: 200°C/ Hetelucht 180°C/ Gasstand 6
  • 2
    Meng in een grote kom de twee soorten bloem, het zout en de baking soda. Doe de botermelk en 75 g geitenkaas erbij.
  • 3
    Voeg de zwarte peper en de tijm toe alvorens de geraspte biet toe te voegen. Meng alle ingrediënten tot een zacht deeg.
  • 4
    Leg het deeg op een bebloemd oppervlak en kneed even met schone handen tot een grote, gladde deegbal.
  • 5
    Vet de binnenkant van de stoofpan in met een beetje olie en leg het brood erin. Strijk het brood in met wat melk met behulp van een patisserieborstel. Bestrooi met de overige 15 g kaas. Kerf een groot kruis in het brood met een scherp mes.
  • 6
    Plaats in de oven en bak gedurende 60 minuten. Plaats het deksel de eerste 30 minuten op de stoofpan, haal het deksel weg en laat nog 30 minuten bakken.
  • 7
    Haal uit de oven. Plaats het brood op een taartrooster. Laat het volledig afkoelen alvorens te snijden en te besmeren met gezouten boter.
  • 8
    Druk zoveel mogelijk vocht uit de biet zodat het deeg niet te nat wordt. Teveel vocht zorgt voor een klef brood.
  • 9
    Zorg ervoor dat u het brood uit de stoofpan haalt en volledig laat afkoelen op een taartrooster zodat het verder kan garen.