Red Velvet Cup Cakes met Icing

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
4-6 4-6
Red Velvet Cup Cakes met Icing
Deze knalrode cakes met een vleugje chocolade en afgewerkt met zoete roomkaas zijn het perfecte geschenk voor een speciaal iemand! De antiaanbaklaag zorgt ervoor dat deze individuele hartjes gemakkelijk uit de bakvorm loskomen.
INGREDIЁNTEN
  • Ei
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor de cakejes:
  • Ongezouten boter om in te vetten, gesmolten
  • 60 ml olie
  • 1 ei
  • 110 g basterdsuiker
  • 200 g natuuryoghurt
  • 2 kl vanille-extract
  • 2 el rode voedingskleurstof
  • ½ kl azijn
  • 100 g bloem
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 kl bakpoeder
  • ½ kl baking soda
Voor de frosting:
  • 150 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 150 g bloemsuiker
  • 300 g volle roomkaas
  • 1 kl vanille-extract
  • Bereidingswijze

  • 1
    Dip een bakborsteltje in de boter en beboter lichtjes elk individueel kuipje.
  • 2
    Meng de olie met de eieren en de basterdsuiker in een kom.
  • 3
    Voeg de yoghurt, de vanille, de voedingskleurstof en de azijn erbij en blijf mengen.
  • 4
    Zeef in een aparte kom de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het natriumbicarbonaat.
  • 5
    Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten in drie keer en meng goed.
  • 6
    Giet het beslag in de kuipjes; vul ze slechts voor ¾.
  • 7
    Bak de cup cakes gedurende 20 à 25 minuten of tot een prikker er droog uitkomt.
  • 8
    Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • 9
    Om de frosting te maken, klop de boter luchtig gedurende enkele minuten.
  • 10
    Voeg de bloemsuiker toe en klop nogmaals tot een gladde massa. Giet het overtollige vocht uit de roomkaas en voeg bij de suiker en de boter. Voeg de vanille toe en klop nogmaals tot alles heerlijk smeuïg is.
  • 11
    Werk de muffins af met de roomkaasfrosting met behulp van een paletmes of een spuitzak en dien op.
 
U kan de roomkaas-frosting in de koelkast bewaren als u hem niet direct gebruikt.
 
 
Le Creuset