Mousse van witte Chocolade met Kardemom en Frambozen

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur Meer dan 2 uur
PORTIES
1-2 1-2
Mousse van witte Chocolade met Kardemom en Frambozen
Deze smeuïge witte chocolademousse met een gesofisticeerde toets van kardemom vormt het perfecte dessert bij een etentje. De kardemompeulen in de mousse hebben een uitgesproken smaak en kunnen indien gewenst weggelaten worden.
INGREDIЁNTEN
  • Chocolade
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor de chocolademousse:
  • 3 kardemompeulen
  • 100 g witte chocolade
  • 1 grote ei
  • 25 ml basterdsuiker
  • 125 ml room, opgeklopt
Voor de garnering:
  • 125 ml room, opgeklopt
  • Verse frambozen
  • Bloemsuiker, om te bestrooien
  • Bereidingswijze

  • 1
    Knijp de kardemompeul lichtjes open boven een vijzel. Indien de peul groen ziet en moeilijk open te kraken is, druk hem zachtjes plat in de vijzel. Maal de zaden in een stevige, draaiende beweging met de zware ronde kant van de stamper tot ze zijn verpulverd.
  • 2
    Breek de chocolade in stukken en doe ze samen met de geplette kardemomzaden in een ovenvaste kom boven een pan met sudderend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Neem van het vuur en laat lichtjes afkoelen.
  • 3
    Klop het ei en de suiker in een mengkom tot een lichte, dikke massa. Spatel de afgekoelde chocolade erbij tot alles goed gemend is.
  • 4
    Gebruik een grote metalen lepel om de slagroom erbij te spatelen.
  • 5
    Verdeel de mousse over twee hartvormige ramekins en laat gedurende minstens twee uur opstijven in de koelkast.
  • 6
    Werk de mousse af met slagroom en versier met verse frambozen en wat bloemsuiker.