Lamskoteletten met Munt

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 2 uur Binnen 2 uur
PORTIES
2-4 2-4
Lamskoteletten met Munt
Een match made in heaven, dit eenvoudige maar smakelijke recept combineert frisse munt met sappige lamskoteletten en is gemakkelijk te bereiden. Dit recept is geïnspireerd op de Zuid-Afrikaanse BBQ en past perfect bij onze chakalaka koolsalade en pap cakes.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 1 citroen
  • 4 takjes munt
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 8 lamskoteletten à 100 g
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout
  • Bereidingswijze

  • 1
    Rasp de citroen en pers ze uit, giet het sap en de zeste in een kom. Versnipper de munt, schil en pers de knoflook, voeg samen met 3 el olijfolie bij de citroenmengeling en meng goed.
  • 2
    Smeer de koteletten in met de helft van de marinade en reserveer de andere helft. Dek de koteletten af en marineer ze gedurende een uur in de koelkast. Neem ze uit de koelkast en dep ze droog.
  • 3
    Het vlees moet op kamertemperatuur zijn alvorens te bakken. Warm de Le Creuset grillpan op. Voeg de olie toe en bak de koteletten in porties aan beide kanten gedurende telkens ongeveer 3 minuten. Haal ze uit de pan, kruid met peper en zout en besprenkel met de resterende marinade.
  • 4
    Zet de koteletten in de oven op 60 °C. Bereid de overige lamskoteletten, strooi de muntblaadjes erover en dien op.