Kabeljauw met Krokante Chorizo en Trostomaten

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Kabeljauw met Krokante Chorizo en Trostomaten
Supersnel en supereenvoudig, deze krokante kabeljauwschotel is ideaal om de gebruikelijke weekmaaltijd op te peppen. Samen met seizoensgroenten en krielaardappeltjes is dit een heerlijke, uitgebalanceerde maaltijd voor het hele gezin.
INGREDIЁNTEN
  • Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 100 g chorizo
  • 100 g oud brood
  • 2 kl knoflookpuree
  • 1/2 citroen, enkel zeste
  • 2 kl gedroogde gemengde kruiden
  • 4 kabeljauwmoten
  • Zeezout & versgemalen zwarte peper
  • 150 g trostomaten
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op: 200°C / 180°C Hetelucht / Gasstand 6.
  • 2
    Snij de chorizo in kleine blokjes en bak in een hete pan tot de olie vrijkomt. Neem van het vuur en scheur het oude brood in stukken en voeg toe aan de pan. Meng goed tot alle brood de olie heeft opgezogen.
  • 3
    Doe de chorizo, het brood, de knoflookpuree, citroenzeste en de gedroogde kruiden in een keukenmachine en mix tot fijne kruimels.
  • 4
    Leg de kabeljauwmoten op de bakplaat, kruid met een beetje peper en zout en werk af met de chorizokruimels. Zorg ervoor dat ze goed aan de vis vastkleven. Voeg de tomaten toe aan de bakplaat en bak in de oven gedurende 20 à 25 minuten, afhankelijk van de dikte van de moten.
  • 5
    Serveer met een verse salade of seizoensgroenten en krielaardappelen.