Kaascannelé

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur. Meer dan 2 uur.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur. Minder dan 1 uur.
PORTIES
+10 +10
Kaascannelé
Voor kaasliefhebbers. Een hartige gebakken lekkernij met Parmezaanse kaas en Roquefort, perfect voor als u familie of vrienden over de vloer krijgt.
INGREDIЁNTEN
  • Zuivelproducten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE CANNELÉ
  • 80 g fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 180 g bloem
  • 500 ml halfvolle melk
  • 3 eierdooiers
  • 5 g zout
  • 5 g gemalen peper
VOOR DE TOPPING
  • 50 g Roquefort of marmerkaas
  • Bereidingswijze

  • 1
    Meng de bloem en de melk in een mengkom, voeg de eierdooiers toe en meng met een spatel. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper toe.
  • 2
    Laat het beslag een uur rusten op kamertemperatuur alvorens het te bakken. Vet de kopjes van de Le Creuset-schaal voor cannelé’s in en giet ze voor ¾ vol met het mengsel.
  • 3
    Verwarm de oven voor op 160°C. Bak 40 minuten op 160°C en laat 10 minuten afbakken op 180°C.
  • 4
    Laat de cannelé’s afkoelen in de vorm. Eenmaal afgekoeld legt u ze op een bakplaat. Leg op elke cannelé een stukje Roquefort en gril gedurende 5 minuten op 220°C.
  • 5
    Serveer warm met een salade.
  • 6
    Tip van de chef: Het deeg mag niet worden opgeklopt, want anders lopen de cannelé’s over tijdens het bakken.