In crémant gepocheerde perziken met bruine suiker

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 2 uur Minder dan 2 uur
PORTIES
6-8 6-8
In crémant gepocheerde perziken met bruine suiker
Een speciale traktatie voor elke gelegenheid! Vlezige perziken gepocheerd in met vanille doordrenkte Crémant, geserveerd met opgeklopte crème fraîche of yoghurt met een mengsel van mascarpone (ongeveer 23,5 gr) en slagroom (ongeveer 46,5 gr).
INGREDIЁNTEN
  • Fruit
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE MERINGUE
  • 60 g eiwit van grote scharreleieren
  • 110 g lichtbruine suiker
  • 2 ml witte wijnazijn
  • 2 g maïsmeel
VOOR DE GEPOCHEERDE PERZIKEN
  • 9 perziken of nectarines, heel of gehalveerd
  • 1x fles met 750 ml mousserende witte wijn of crémant
  • 1 vanillestokje, de zaadjes geschraapt
  • Zeste van 1 citroen
  • 100 g bruine suiker
  • Crème fraîche of yoghurt met een mengsel van mascarpone (ongeveer 23,5 gr) en slagroom (ongeveer 46,5 gr), voor erbij
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 140 °C/120 °C hete lucht/gas op stand 3.
  • 2
    Bekleed 2 bakvormen van 25 cm met bakpapier.
  • 3
    Klop met een elektrische handklopper het eiwit tot het mengsel begint te schuimen. Voeg de suiker langzaam toe, één el per keer, en klop ondertussen op hoge snelheid totdat alle suiker is toegevoegd. Het mengsel kan enigszins korrelig lijken door de grove korrel van de bruine suiker. Klop vervolgens de azijn en het maïsmeel erdoor.
  • 4
    Schep grote lepels van het meringuemengsel op met bakpapier beklede bakvormen en zorg voor voldoende ruimte ertussenin. Laat 90 minuten bakken. Zet de oven met de meringues erin uit totdat de oven volledig is afgekoeld.
  • 5
    Maak met een klein scherp mes een kruis aan de onderkant van elke perzik om de schil er gemakkelijk af te kunnen pellen.
  • 6
    Voeg de mousserende wijn, vanille, citroenzeste en bruine suiker toe aan een Le Creuset Signature Ronde Braadpan van 20 cm. Breng aan de kook en roer totdat de suiker is opgelost.
  • 7
    Voeg vervolgens de perziken toe en pocheer ze 8-10 minuten lang of tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pocheervloeistof, leg ze in een bakvorm en zet deze in de koelkast.
  • 8
    Breng de resterende vloeistof terug tot een lichte siroopconsistentie. Zet na 20-30 minuten het vuur uit en laat het afkoelen.
  • 9
    Giet over de perziken en serveer met meringues van bruine suiker en opgeklopte crème fraîche of yoghurt met een mengsel van mascarpone (ongeveer 23,5 gr) en slagroom (ongeveer 46,5 gr).