Ijsthee met Hibiscus

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Ijsthee met Hibiscus
Deze aromatische hibiscus ijsthee maak je gegarandeerd de hele zomer lang want hij laat je heerlijk genieten, keer op keer! Prikkelend en verfrissend, en ook ideaal om te serveren voor gasten in onze elegante theepotten. Maak er een theepot-cocktail van met een vleugje wodka.
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 1 vanillestokje, in de lengte doorgesneden
  • Schil van 1 sinaasappel
  • ½ handje gedroogde hibiscusbloemen
  • 12 theezakjes met hibiscus
  • 100 g suiker
  • 1 liter water
  • Eetbare bloemen, om te garneren
  • Bereidingswijze

  • 1
    Schraap de vanillezaden in een middelgrote pan van Le Creuset; voeg het vanillestokje, sinaasappelschil, hibiscusbloemen, theezakjes, suiker en water toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten op laag vuur sudderen.
  • 2
    Koelen tot kamertemperatuur (dit duurt ongeveer 30 minuten). Zeef door een fijne zeef in een grote kan en laat afkoelen.
  • 3
    Serveer koud in een theepot van Le Creuset over ijsblokjes met hibiscusthee en extra eetbare bloemen als garnering.
  • 4
    Tip van de Chef: Om te voorkomen dat de thee in smaak verdunt als het over normale ijsblokjes wordt geserveerd, verdubbel het theerecept en giet het in ijsblokvormpjes en vries het in, zo wordt de smaak extra sterk.