Heirloom Rode Biet en Groene Harissa Salade

VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
2-4 2-4
Heirloom Rode Biet en Groene Harissa Salade
Verwen jezelf met een warme salade met veel smaak, waarbij zoete, aardse bieten worden gecombineerd met een pittige groene harissa dressing. Een salade die net zo smaakvol is als het eruitziet. Serveer het samen met gebakken zalm of gegrilde steak voor een perfecte combinatie.
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 200 g parelgerst
  • 200 g roomkaas, koud
  • ½ cup dukkah kruiden
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • Sap van 1 citroen
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 500 g heirloom bieten, geschild, gehalveerd en geroosterd
  • Granaatappelpitjes
  • Pistachenoten, om te serveren
  • Micro-bladgroen of kruiden, om te serveren
  • Extra vierge olijfolie
Groene harissa dressing:
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 tl zout
  • 1 tl gemalen komijn, geroosterd
  • 1 tl gemalen venkelkruid, geroosterd
  • 1 tl gemalen koriander
  • 15 g verse koriander
  • 15 g verse platte peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 blok ijs
  • 45 ml water
  • Bereidingswijze

  • 1
    Kook de parelgerst volgens de instructies in de verpakking, laat het uitlekken en spreid het uit in een grote schaal om af te koelen.
  • 2
    Leg het dukkah-kruid op een bord en schep de hoeveelheden roomkaas ter grootte van een theelepel uit om de roomkaasballen te maken. Rol de roomkaas in de dukkah (als je een meloenboller hebt, werkt het heel goed om deze in warm water te dompelen en vervolgens de zachte roomkaas te scheppen).
  • 3
    Doe de gesneden uien in een kleine kom en giet ze over het citroensap en een royale snuf zeezout. Meng door elkaar en zet het apart.
  • 4
    Om de groene harissadressing te maken, combineer je de dressingingrediënten in een kleine blender, inclusief het blok ijs en water, omdat dit helpt om de kruiden groen te houden. Proef en pas de kruiden aan of voeg naar smaak een beetje citroensap toe.
  • 5
    Doe de gerst in een hartvormige kom van Le Creuset om de salade samen te stellen, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bedek met de bietenhelften en roomkaasballen. Verspreid de rode ui en granaatappelzaden erover en serveer met de groene harissa dressing en pistachenoten. Om 2 porties te serveren, verdeel je het recept door de helft.