Halloween Pompoencannelé

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
+10 +10
Halloween Pompoencannelé
Deze overwegend zoete cannelé, geïnspireerd op de smaken van Halloween, is een echte aanrader. Een heerlijke cannelé van pompoen, gegarneerd met butternut, popcorn en bruine suiker: de perfecte aanvulling op uw Halloweenavond.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE CANNELÉ
  • 300 ml slagroom
  • 1 hele butternutpompoen (500 g)
  • 125 g bloem
  • 3 eidooiers
  • 8 g zout
  • 5 g gemalen peper
  • 2 g geraspte nootmuskaat
VOOR DE TOPPING
  • Butternutpuree
  • Popcorn
  • Paprikapoeder
  • 30 g bruine suiker
  • Bereidingswijze

  • 1
    Stoom of bak de hele butternutpompoen (met schil) 40 minuten lang op 180 °C.
  • 2
    Meng de bloem en de melk in een mengkom, voeg de eierdooiers toe en meng met een spatel. Voeg nootmuskaat, zout, peper en het vruchtvlees van de butternutpompoen toe.
  • 3
    Giet het mengsel in de cups van de Cannelé-bakvorm van Le Creuset.
  • 4
    Verwarm de oven voor op 160 °C. Bak 40 minuten lang op 160 °C en bak 10 minuten lang af op 180 °C.
  • 5
    Laat de cannelés afkoelen. Leg ze zodra ze zijn afgekoeld op een bakplaat. Strooi bruine suiker over de cannelés en gril ze 5 tot 8 minuten lang op 240 °C.
  • 6
    Garneer met butternutpuree en popcorn en besprenkel met paprikapoeder. Dien warm op.
  • 7
    Noot van de chef: Het is niet nodig om de cannelés te laten rusten. Het deeg mag niet worden opgeklopt, anders zullen de cannelés tijdens het koken overlopen.
 
Chef’s Note
No resting necessary. The dough should not be whipped, or else the cannelés will overflow when cooked.
 
 
Le Creuset