Griekse lamskofta met salsa van granaatappel en pistache

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
PORTIES
2-4 2-4
Griekse lamskofta met salsa van granaatappel en pistache
Griekse kofta's zijn een heerlijke kruising tussen kebab en gehaktballen. Serveer met een met superfood verrijkte salsa, hummus en warme platbroodjes.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 500 g gehakt van lam uit vrije uitloop
  • ¾ theelepel zout
  • ½ cup verse bruinbroodkruimels
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • Zeste van een halve citroen
  • 5 ml (1 tl) gedroogde oregano
  • ½ tl gemalen koriander
  • Enkele takjes verse munt, fijngehakt
  • 50 g zachte feta, verkruimeld
  • 1 ei, licht geklopt
  • Vers citroensap, als garnering
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zelfgemaakte of in de winkel gekochte hummus en platbroodjes, voor erbij
OM DE SALSA VAN GRANAATAPPEL EN PISTACHE TE MAKEN
  • 80 g pistachenoten, geroosterd en grof gehakt
  • ½ cup granaatappelpitjes
  • 3 lente-uitjes, in dunne plakjes
  • Een flinke hand muntblaadjes, grof gehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 volle eetlepel gekonfijte citroen, fijngesneden
  • 15 ml (1 el) honing
  • 30 ml (2 el) citroensap
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Bereidingswijze

  • 1
    Doe alle ingrediënten voor de salsa in een ondiepe kom en meng goed door elkaar. Gekoeld bewaren tot het moment van opdienen.
  • 2
    Doe het lamsvlees en alle overige ingrediënten van de kofta in een grote kom. Mix om het samen te mengen. Verdeel in 8 porties. Druk en vorm het vlees op spiesjes. Dit recept is goed voor 8 spiesjes.
  • 3
    Verhit de Le Creuset Rechthoekige Anti-aanbak Grill van 35 cm tot hij heet is. Besprenkel de kofta's met olijfolie en bak ze tot ze gaar zijn en aan alle kanten goudbruin.
  • 4
    Serveer met de pistachesalsa, hummus en warme platbroodjes.