Gnocchi met salieboter en gebakken pompoen

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 2 uur Minder dan 2 uur
PORTIES
4-6 4-6
Gnocchi met salieboter en gebakken pompoen
Bekijk voordat u begint aan dit gnocchi recept naar ons gnocchi basisrecept. Gnocchi is een veelzijdige pasta, op basis van aardappel en combineert makkelijk met de meest uiteenlopende smaken. Dit recept houdt het simpel, zoals de Italiaanse keuken het betaamt, met de heerlijke zoete tonen van pompoen.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • Ong. 1 kg ongekookte gnocchi (zie recept Gnocchi met salieboter) Gnocchi met salieboter
  • 1/2 hokkaido of butternut pompoen (ong. 500 à 600 g)
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 2 el pijnboompitten
Ingrediënten voor de salieboter en als garnering:
  • 100 g boter
  • 12 à 16 blaadjes salie
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • Bereidingswijze

  • 1
    Maak de gnocchi zoals beschreven in het recept „Gnocchi met salieboter“ MAAR kook ze nog niet.
  • 2
    Verwarm de oven voor op 180 °C heteluchtoven. Was de pompoen, snij hem in twee en verwijder de pitten. Snij de pompoen in dunne sneetjes of hapklaren stukken. Meng ze in een vuurvaste schotel met de koolzaadolie en kruid goed met peper en zout. Leg de pompoen op een met bakpapier bekleedde bakplaat of bakblik en bak in het midden van de oven gedurende 20 à 25 minuten.
  • 3
    Maak de salieboter klaar terwijl de pompoen in de oven gaart. Laat de boter in een kleine pan opschuimen, voeg de salieblaadje toe en laat de pan even ronddraaien.
  • 4
    Rooster de pijnboompitten in een tweede kleine pan zonder olie tot ze goudbruin zien.
  • 5
    Breng een grote pot met gezouten water aan de kook. Breng de gnocchi kort terug aan de kook. Draai het vuur nu zachter. Van zodra de gnocchi aan de oppervlakte komen, laat ze nog 1 à 2 minuten gaarkoken.
  • 6
    Neem de gnocchi met een schuimspaan uit het water, laat ze uitlekken en doe ze in de sauteerpan. Leg de pompoen erop en overgiet met de salieboter. Garneer met de geroosterde pijnboompitten en de Parmezaanse kaas en serveer.
 
The pine nuts can be placed on a baking sheet and toasted in the oven if preferred.
A small pumpkin may be used or a coquina squash, when available, instead of butternut squash.
 
 
Le Creuset