Gesauteerde noedels met garnalen

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
Gesauteerde noedels met garnalen
INGREDIЁNTEN
  • Zeevruchten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 500 g rijstnoedels
  • 400 g verse gepelde garnalen
  • 400 g venusschelpen
  • 200 g sojascheuten
  • 200 g Chinese boontjes
  • 1 bussel groene asperges
  • 1 pakje shimeji (witte beukenzwammen)
  • 2 stengels citroengras
  • 3 schijfjes galanga
  • 2 eetlepels nuoc-mamsaus
  • 4 eetlepels nemsaus
  • 1 theelepel rode currypasta
  • 4 kleine rode pepers
  • 2 handjes fijngehakte pindanoten
  • 1 busseltje Thaise basilicum
  • 2 busseltjes koriander
  • 4 teentjes look
  • 200 g kokosmelk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Bereidingswijze

  • 1
    Laat eer st de rijstpasta weken in lauw water terwijl u alle ander e ingrediënten voorbereidt.
  • 2
    Bereiding van de currysaus:
  • 3
    Meng de rode curry met 2 eetlepels olijfolie, de nunc-man- en de nemsaus. Voeg de geplette teentjes look toe, dan de kokosmelk en de in fijne plakjes gesneden kleine rode pepers.
  • 4
    Snijd het citroengras heel fijn en snijd de groene asperges in stukjes.
  • 5
    Verhit de wok op een hoog vuur en doe er de currybereiding in samen met de schijfjes galanga en het citroengras.
  • 6
    Voeg er wanneer het kookpunt bereikt is de garnalen, asperges en Chinese boontjes aan toe. Roerbak alles enkele minuten en voeg dan de noedels toe die u eerst heeft laten uitlekken. Roerbak verder.
  • 7
    Voeg de sojascheuten, het fijngehakte busseltje koriander en Thaise basilicum toe en de shimeji. Roerbak alles nog even verder.
  • 8
    Bestrooi voor het opdienen met de fijngehakte pindanoten en de verse koriander.