Gepocheerde kwarteleitjes op een bedje van groene asperges & truffel

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
4-6 4-6
Gepocheerde kwarteleitjes op een bedje van groene asperges & truffel
INGREDIЁNTEN
  • Eieren
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 4-6 kwarteleitjes
  • Een beetje olijfolie
  • 6-8 dunne Thaise asperges of
  • 6-12 groene asperges in de lengte gesneden met een dunschiller
  • Kleine knol verse zwarte wintertruffel
  • Boter
  • Fleur de sel
  • Rucola/babyspinaziebladeren als decoratie
  • Bereidingswijze

  • 1
    Smeer de pocheerinzet in met olie. Vul de sauteerpan met water, plaats de pocheerinzet erboven en breng het water aan de kook Steek voorzichtig met de punt van een mesje in de kwarteleitjes en maak een klein sneetje in de schaal. Tik voorzichtig op elk kwarteleitje en doe ze in een kopje. Voeg wanneer het water kookt, een scheutje azijn en een beetje zout toe en zet het vuur lager. Laat de kwarteleitjes één voor één voorzichtig in de mand glijden. Neem na 2,5 tot 3 minuten eventueel een ei eruit om te controleren of het eiwit al stevig genoeg is Doe tegelijkertijd boter in een koekenpan en verwarm deze op een laag vuur. Voeg Thaise asperges of de in de lengte gesneden groene asperges toe, breng op smaak met zout en bak ze tot ze krokant zijn Verdeel de groenten voor het opdienen op voor- verwarmde borden en leg er een gepocheerd kwarteleitje bovenop. Strooi er zeer royaal truffel over- heen met een truffelsnijder en besprenkel met olijfolie