Gebraden paaslam

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 2 uur Minder dan 2 uur
PORTIES
6-8 6-8
Gebraden paaslam
De stoofpan ovaal in geëmailleerd gietijzer uit onze Signature-collectie staat bekend om zijn uitstekende warmteverdeling en is perfect voor het koken en opdienen van dit traditionele gebraden lamsvlees.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 2 kg lamsbout
  • 100 g zachte boter
  • 8 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
  • 20 g rozemarijn, geplukt en fijngehakt
  • Sap en zeste van 1 citroen
  • 25 ml olijfolie
  • 100 g zachte boter
  • Zout
  • Peper
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200°C/190°C hete lucht.
  • 2
    Haal de lamsbout uit de verpakking en dep droog met keukenpapier. Leg in een stoofpan ovaal van 29 cm uit de Signature-collectie van Le Creuset. Laat een uur lang staan om op kamertemperatuur te komen.
  • 3
    Prik met een scherp mes gaatjes in de huid van het lam, ongeveer 1 tot 1½ cm diep. Zo kan de marinade in het lamsvlees trekken.
  • 4
    Doe de zachte boter in een kom met de knoflook, rozemarijn, het citroensap en de citroenzeste, olijfolie, zout en peper, en roer goed door elkaar. Verspreid het mengsel over de lamsbout.
  • 5
    Zet de lamsbout in de oven en kook gedurende 1 uur; haal na 1 uur het deksel eraf en laat de lamsbout 30 minuten lang aanbraden.
  • 6
    Haal de lamsbout zodra het gaar is uit de oven en laat het 10-15 minuten rusten.
  • 7
    Snijd het lamsvlees aan en serveer met uw keuze van bijgerechten.