De ultieme chocolade brownie

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
+10 +10
De ultieme chocolade brownie
Zelfgemaakte brownies zijn natuurlijk het allerlekkerst. Maak nu zelf je eigen overheerlijke brownies met de Le Creuset Bakvorm voor 12 Brownies. Perfect om te delen en te bewaren in een luchtdicht bakje. Als je ze eenmaal zelfgemaakt hebt, wil je nooit meer iets anders.
INGREDIЁNTEN
  • Chocolade
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 200 g pure chocolade, in stukjes
  • 100 g gezouten boter, in blokjes
  • 4 grote scharreleieren
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 100 g cakemeel / tarwebloem
  • 30 g cacaopoeder
  • 5 ml bakpoeder
  • 100 g pecannoten
  • 50 g karamelchocolade, in stukjes
  • 50 g witte chocolade, in stukjes
  • Vanille-ijs voor het serveren (optioneel)
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C bij hetelucht. Vet een Le Creuset bakvorm voor 12 brownies licht in.
  • 2
    Smelt de stukjes pure chocolade en de boter in een magnetronbestendige kom. Laat even afkoelen.
  • 3
    Klop ondertussen de eieren los met een elektrische mixer. Voeg geleidelijk de fijne kristalsuiker toe tot het mengsel een witte kleur heeft, schuimig is en in volume verdubbeld is. Spatel vervolgens de gesmolten chocolade en boter voorzichtig door het eimengsel.
  • 4
    Zeef de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder en voeg ze aan de natte ingrediënten toe. Spatel ze met een lepel door het eimengsel tot ze net zijn opgenomen. Houd twaalf pecannoten apart voor de garnering.
  • 5
    Snijd de andere pecannoten grof en voeg ze samen met de karamel en de stukjes witte chocolade toe aan het mengsel. Spatel ze erdoor tot ze zijn opgenomen. Verdeel het mengsel over de bakvorm.
  • 6
    Geef elke brownie een pecannoot. Laat 15 minuten bakken. Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal ze er dan voorzichtig uit. Warm het lekkerst, met vanille-ijs. U kunt de brownies ook twee dagen in een luchtdicht bakje bewaren.