Chocoladetaart

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
Chocoladetaart
INGREDIЁNTEN
  • Eieren
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 250 g pure chocolade
  • 150 g boter, in blokjes
  • 60 ml water
  • 4 eieren, gesplitst
  • 100 g suiker
  • Frambozen voor de afwerking
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2
    Vet de taartvorm in met boter. Leg het kruimeldeeg voorzichtig in de vorm, druk goed aan bij de randen en prik er enkele keren in. Bedek eerst met bakpapier en dan met bakbonen.
  • 3
    Bak de bodem gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven, verwijder het bakpapier en de bakbonen en laat afkoelen.
  • 4
    Hak de chocolade in stukjes en laat hem samen met de boter en het water au bain-marie smelten. Roer regelmatig zodat de ingredienten goed gemengd worden.
  • 5
    Laat even afkoelen en voeg het eigeel toe.
  • 6
    Klop de eiwitten tot schuim en voeg ondertussen de suiker toe.
  • 7
    Schep de geklopte eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel en giet het mengsel dan in de taartbodem.
  • 8
    Laat minstens drie uur afkoelen. Werk af met rood fruit.