Cannelé met twee soorten zalm en bieslook

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur. Meer dan 2 uur.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur. Minder dan 1 uur.
PORTIES
+10 +10
Cannelé met twee soorten zalm en bieslook
Steek uw brunch in een nieuw jasje met deze perfect hartige traktatie. Deze cannelé is gemaakt met zowel verse als gerookte zalm en een flinke portie bieslook. Hij wordt het best geserveerd met een plakje gerookte zalm en een frisse salade.
INGREDIЁNTEN
  • Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 100 g verse zalm
VOOR DE CANNELÉ
  • 80 g gerookte zalm
  • 500 ml volle melk
  • 125 g bloem
  • 3 eierdooiers
  • 70 g slagroom
  • 1 bosje fijngehakte bieslook
  • 5 g zout
  • 5 g gemalen peper
  • Bereidingswijze

  • 1
    Snijd de verse zalm in blokjes en de gerookte zalm in reepjes.
  • 2
    Meng de melk en de eierdooiers in een mengkom. Voeg de natte ingrediënten in drie fasen toe aan de droge ingrediënten om klonters te voorkomen en meng met een spatel. Breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel 5 tot 12 uur rusten in de koelkast.
  • 3
    Haal het mengsel 1 uur voor het bakken uit de koelkast. Vet de kopjes van de Le Creuset-schaal voor cannelé’s in en giet het mengsel erin.
  • 4
    Verwarm de oven voor op 160°C. Bak 40 minuten op 160°C en laat 10 minuten afbakken op 180°C.
  • 5
    Laat de cannelé’s afkoelen in de schaal. Haal ze eruit als ze afgekoeld zijn (als ze eruit gehaald worden terwijl ze nog warm zijn, zullen ze inzakken).
  • 6
    Topping: Versier met een plakje gerookte zalm en serveer met een salade.
  • 7
    Tip van de chef: Het deeg mag niet worden opgeklopt, want anders lopen de cannelé’s over tijdens het bakken.