Broodpudding van Hot Cross Buns

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
6-8 6-8
Broodpudding van Hot Cross Buns
Dit decadente dessert is gemakkelijk en heerlijk en een fantastische aanvulling op de feesten van het paasweekend.
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 3 grote scharreleieren
  • 250 ml room
  • 2 ml vanillepoeder
  • 5 ml kaneel
  • Schil van 2 sinaasappels
  • 6 hot cross buns
  • 40 g zachte boter
  • 50 g pure chocolade, in stukjes
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C bij hetelucht.
  • 2
    Maak de pudding door de eieren, room, vanillepoeder, kaneel en sinaasappelschil door elkaar te mengen met een garde.
  • 3
    Snijd de hot cross buns doormidden en besmeer ze rijkelijk met boter.
  • 4
    Bestrooi met stukjes chocolade en zet de helften weer op elkaar. Leg de broodjes dan in de Le Creuset Heritage rechthoekige ovenschaal van 26 cm.
  • 5
    Giet de pudding om de broodjes heen en bak ze 45-50 minuten totdat de pudding in het midden gestold is en een gouden kleur heeft.
  • 6
    Serveer warm met of zonder vanille-ijs.