Brood met zaden uit een braadpan

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
4-6 4-6
Brood met zaden uit een braadpan
Perfect om in soep te dippen of te serveren met verschillende kazen.
INGREDIЁNTEN
  • Bloem
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 500 g T55-meel of 00-meel
  • 300-400 ml lauwwarm water
  • 20 g verse bakkersgist of 6 g droge instant gist
  • 1 eetlepel zout
  • 200 g gemengde zaden (lijnzaad, zonnebloem, maanzaad, sesam)
  • Bereidingswijze

  • 1
    Meng 150 g van de gemengde zaden met de bloem in een mixer met een deeghaak en voeg vervolgens water, zout en gist toe. Voeg het water geleidelijk toe terwijl de mixer aan staat. Kneed tot een zacht deeg wordt gevormd – voeg indien nodig wat meer water toe.
  • 2
    Doe de deegbal deeg in een kom, dek het af met een vochtige doek en laat het op een warme plek rijzen totdat het volume is verdubbeld. Haal het deeg uit de kom en plaats deze op een met bloem bestoven oppervlak, kneed de grootste luchtbellen eruit en vorm het deeg tot een bal door het bij de randen te pakken en naar binnen te vouwen.
  • 3
    Bestrijk de binnenkant van een Le Creuset 24 cm gietijzeren sauteuse of ronde braadpan licht in met (een neutrale) olie en plaats het deeg erin. Bestrijk het oppervlak van het deeg met olie en bedek het met de resterende zaden. Gebruik een scherp mes en maak er een kruisje bovenop.
  • 4
    Dek de pan af met de deksel en laat het 1 uur lang op een warme plaats rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C
  • 5
    Plaats uw braadpan in de oven en bak 30 tot 40 minuten zonder deksel tot het goudbruin is. Plaats het brood op een rooster om af te koelen.
  • 6
    Geniet nog meer van uw versgebakken brood door het te combineren met geitenkaas met walnoten, gedroogde abrikozen, dadels en pompoenpitten.