Breakfast Hash met Chorizo en Aardappeltjes

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
1-2 1-2
Breakfast Hash met Chorizo en Aardappeltjes
Een ideale brunchschotel voor een snel maar voedzaam ontbijt of een langzame start van het weekend. Alles in één pan voor maximale smaak met minimale inspanning.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 1 el olie
  • 1 kleine rode ui, versnipperd
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • Zeezout & versgemalen zwarte peper
  • 75 g chorizo, gesneden in halve maantjes
  • 300 g gekookte aardappel, in blokjes
  • 1/2 el gerookte paprika
  • 1/2 el Sriracha, naar keuze
  • 2 grote el gebakken bonen
  • 2 eieren
  • Peterselie, om af te werken
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op: 200°C/ Hetelucht 180°C/ Gasstand 6
  • 2
    Warm eerst de olie op in een koekenpan op halfhoog vuur en voeg dan de ui toe. Laat 4 à 5 minuten bakken tot de ui glazig wordt. Voeg de knoflook toe samen met een snufje zout en laat nog 1 minuut bakken.
  • 3
    Voeg de gesneden chorizo toe en bak 2 à 3 minuten tot hij krokant wordt en de olie loslaat. Voeg de gekookte aardappel toe met de paprika en meng alle ingrediënten.
  • 4
    Voeg indien gewenst de Sriracha toe en dan de gebakken bonen. Roer zodat alle ingrediënten gemengd worden. Kruid met een beetje peper en zout.
  • 5
    Neem de pan van het vuur en maak twee kuiltjes in de aardappelmix. Breek een ei in elk kuiltje en zet in de oven gedurende 5 à 8 minuten. Zo stolt het eiwit maar blijft het eigeel vloeibaar.
  • 6
    Haal de pan uit de oven en bestrooi met grofgehakte peterselie. Dien op met geroosterd zuurdesembrood.
  • 7
    Dit gerecht is lekker op zichzelf maar kan ook met gekruimelde feta of harde geitenkaas gegeten worden.
  • 8
    Maak een vegetarische schotel door de chorizo te vervangen door blokjes vegetarische worst of gerookte tofu.