Bosbessenmousse

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur Meer dan 2 uur
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Bosbessenmousse
Bessen plukken in het wild of in de tuin wanneer ze het lekkerst zijn: in het juiste seizoen smaken ze beter en houden ze langer hun smaak. Op het einde van het seizoen is dit het ideale dessert om ze nog even in de kijker te zetten. Smaakt ook heerlijk decadent met een ganache van witte chocolade.
INGREDIЁNTEN
  • Fruit
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor de mousse:
  • 400 g verse of ingevroren bessen
  • 60 g basterdsuiker
  • 2 el melk
  • 2 kl gelatinepoeder
  • 500 ml opgeklopte room
Voor de garnering:
  • Microkruiden
  • Shortbread (in de winkel gekocht)
  • Gevriesdroogde frambozen
  • Verse bessen
  • Gepofte rijst of gierst
Voor de gekarameliseerde biet:
  • 1 à 2 bieten
  • 250 ml suiker
  • 250 ml water
  • Bereidingswijze

  • 1
    Mix de bessen tot een puree en giet ze door een fijne zeef in een sauspan. Los in een kom de gelatine op in koude melk. Zet de sauspan op een zacht vuur, voeg de suiker toe aan de bessenpuree en roer tot de suiker opgelost is. Voeg de melk met gelatine toe en roer goed (laat het mengsel niet koken). Neem van het vuur en laat afkoelen.
  • 2
    Klop de room in zachte pieken. Spatel de bessenpuree in delen door de room zodat de lucht niet uit de room verdwijnt. Verdeel het mengsel over vier Le Creuset ontbijtkommen van de Botanique Collection en laat in de koelkast opstijven gedurende 2 à 3 uur.
  • 3
    Dien op met gevriesdroogde frambozen, zelfgeplukte wilde bessen, gepofte rijst of gierst, vanilleshortbread en gekonfijte schijfjes biet.
  • 4
    Zo maakt u de gekonfijte biet:
  • 5
    Snij de biet in dunne schijfjes. Maak een suikersiroop door de suiker in het water op te lossen en 2 minuten te laten sudderen. Voeg de schijfjes biet toe en laat 5 minuten sudderen.
  • 6
    Haal de biet uit de siroop en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat opstijven op kamertemperatuur.